can't connect between workbench & client

Ask, and ye shall receive.
internetizen
Posts: 14
Joined: 12:00, 15 Oct 2014

can't connect between workbench & client

Postby internetizen » 12:48, 15 Oct 2014

I am having problem to connect my workbench in my laptop to any clients (both Andriod and Ipad).
Any way to debug what went wrong?
Thanks!

ardiri
Posts: 58
Joined: 16:13, 28 May 2014

Re: can't connect between workbench & client

Postby ardiri » 08:58, 16 Oct 2014

are you possibly on a network that has client isolation?

client isolation means that each client on the network is effectively on its own - and is unable to communicate to other devices on the network. this is common for public hotspots or corporate network environments. since the client must communicate directly to the workbench - you must be on a network that supports inter-client communication.
// Aaron
Chief Technology Officer
Evothings AB http://www.evothings.com/

internetizen
Posts: 14
Joined: 12:00, 15 Oct 2014

Re: can't connect between workbench & client

Postby internetizen » 17:17, 16 Oct 2014

In fact, it happened to my own house. I did check my gateway and router's setting. The "ap isolation" is off.
I can use phone apps to control my Xbox and Sony player. I think they are also using Wi-Fi communciation. really can't figure out what went wrong...

ardiri
Posts: 58
Joined: 16:13, 28 May 2014

Re: can't connect between workbench & client

Postby ardiri » 01:22, 17 Oct 2014

if the scan isn't working, it is most likely due to UDP packets not being received on the workbench to reply to the client during discovery.

are you on the same subnet? 192.168.0.x (or, depending on your setup) - the workbench and client must be on the same subnet to communicate with each other. if UDP broadcast is being disabled and you know your IP address of the machine running the workbench, you can enter it manually within the client using the text field provided. it will look something like http://192.168.0.10:4042
// Aaron
Chief Technology Officer
Evothings AB http://www.evothings.com/

internetizen
Posts: 14
Joined: 12:00, 15 Oct 2014

Re: can't connect between workbench & client

Postby internetizen » 11:00, 18 Oct 2014

Thanks for your reply!

Yes, all my devices are in the same network 192.168.1.xx. If I type the http://192.168.1.66:4042 as shown on bottom of my workbench to my web broswer, I can see Clients:1. The web browser can see the "RUN." Really can't find what went wrong, so frustrated...

Fredrik
Site Admin
Posts: 196
Joined: 15:00, 18 Nov 2013

Re: can't connect between workbench & client

Postby Fredrik » 17:24, 18 Oct 2014

Can you connect to http://192.168.1.66:4042 in your phone's web browser?

ardiri
Posts: 58
Joined: 16:13, 28 May 2014

Re: can't connect between workbench & client

Postby ardiri » 00:39, 19 Oct 2014

I believe using a manual IP technique works.

What this means is the UDP broadcast isn't being received on the workbench computer which could be a firewall configuration on the computer itself possibly?
// Aaron
Chief Technology Officer
Evothings AB http://www.evothings.com/

internetizen
Posts: 14
Joined: 12:00, 15 Oct 2014

Re: can't connect between workbench & client

Postby internetizen » 01:29, 24 Oct 2014

Thank you so much for ALL! I used a desktop instead of my laptop. It worked!
I don't understand what is going on as I turned off all the firewalls in my laptop already. It means that it is not my gateway and router issues.
Thanks a lot!

ardiri
Posts: 58
Joined: 16:13, 28 May 2014

Re: can't connect between workbench & client

Postby ardiri » 01:50, 24 Oct 2014

we are constantly working on improving the tools - we are very close to releasing 1.0 of our development tools, UDP scanning is one area we are focusing to improve on and hopefully can either address the issues or let users know what they need to do instead to make it work (ie: manual entry of URL)
// Aaron
Chief Technology Officer
Evothings AB http://www.evothings.com/

schi678
Posts: 3
Joined: 19:53, 20 Jul 2015

Re: can't connect between workbench & client

Postby schi678 » 19:57, 20 Jul 2015

Hi ,

So currently,I am using a public wifi and I think this disables my connection between the workbench and the client. Is there another way I can connect them because I am doing this as a job and the company uses public wifi.

I also tried the url IP address and it doesnt work.

Thanks.

Sam


Return to “Questions and answers”

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 5 guests