BLE not detected on some phones

Ask, and ye shall receive.
aminbaig
Posts: 2
Joined: 06:08, 21 Apr 2016

BLE not detected on some phones

Postby aminbaig » 06:19, 21 Apr 2016

Hi,

I have a TI chip BLE 4.0 which I have configured as an iBeacon. I am using Radius network Locate Beacon app and your BLE scan app. The problem is that on some phones its detected and on others it is not. For instance, I have a Lenovo with Android 4.4.2 and it is detecting my beacons with both apps.

While I have a Samsung Note 3 with Android 5.0 and it does not detect the beacons with both apps.

The funny part is that my Note 3 was detecting beacons when it had 4.4.2 but then I recieved an update to 5.0 and it stopped detecting the beacons. All other bluetooth devices like headphones work fine.

Please advise.
Thanks in advance guys

alex
Posts: 92
Joined: 00:59, 19 Nov 2013

Re: BLE not detected on some phones

Postby alex » 08:58, 26 Apr 2016

Does it run other BLE scanning apps? Updating Android OS should pass smoothl...
We've just updated the BLE plug-in and are publishing a new client using that, there is more general info here on the subject:
https://evothings.com/cordova-ble-plugin-updated/

best

Alex

aminbaig
Posts: 2
Joined: 06:08, 21 Apr 2016

Re: BLE not detected on some phones

Postby aminbaig » 10:46, 29 Apr 2016

That's the funny part. On my Lenovo, it is detected by every scanning app I have. But on the Note 3, it is note detected at all by any scanning apps.

What are your thoughts?

Fredrik
Site Admin
Posts: 196
Joined: 15:00, 18 Nov 2013

Re: BLE not detected on some phones

Postby Fredrik » 12:31, 30 Jun 2016

It seems the Note 3 in particular has some problems with Bluetooth. Can you try any other Android device?


Return to “Questions and answers”

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 7 guests