Connection Error

Ask, and ye shall receive.
ardiri
Posts: 58
Joined: 16:13, 28 May 2014

Re: Connection Error

Postby ardiri » 15:03, 16 Dec 2014

awesome :)
// Aaron
Chief Technology Officer
Evothings AB http://www.evothings.com/

josephshirk
Posts: 10
Joined: 17:08, 20 Jan 2015

Re: Connection Error

Postby josephshirk » 19:03, 20 Jan 2015

ardiri wrote:did you walk through the blog post we had on this?

http://evothings.com/blink-a-led-on-the-intel-edison-dev-board-using-your-smartphone/


One thing I noticed when trying the BLE demo, in this video https://www.youtube.com/watch?v=A7uxNS_0QOI is mentioned "allow network connections."
Workbench did not prompt for this.

User avatar
micke
Posts: 256
Joined: 20:49, 18 Nov 2013

Re: Connection Error

Postby micke » 21:16, 20 Jan 2015

Hi Joseph,

Thanks for pointing out the inconsistency of the "allow network connections" dialog. Sometimes the system does not prompt you for this, it is also different on different operating systems. On OS X I get the dialog box every time, with very few exceptions. I have not researched the reason for this, guess there can be a setting for this.

Did a quick check, I added EvothingsWorkbench to the firewall in OS X, then the dialog does not display. Perhaps this is the setting you have? (Which OS are you using?)

Best regards, Mikael

josephshirk
Posts: 10
Joined: 17:08, 20 Jan 2015

Re: Connection Error

Postby josephshirk » 22:36, 20 Jan 2015

I am using OS X 10.9

I have not added anything to the firewall -- I am not even sure how to do it, or whether it is the native firewall or peerguardian (which i just installed yesterday). I tried to turn off peerguardian to see whether that would make a difference, but it is not obvious whether it is really inactive or not.

is there a way to white-list workbench in the native firewall and peerguardian?

User avatar
micke
Posts: 256
Joined: 20:49, 18 Nov 2013

Re: Connection Error

Postby micke » 17:37, 22 Jan 2015

In OS X firewall you can add an app (to white list it) using "System Preferences" I have not used PeerGuardian, so I am of little help there.
Mikael

habibmasri
Posts: 2
Joined: 00:12, 17 Apr 2015

Re: Connection Error

Postby habibmasri » 00:19, 17 Apr 2015

Hello,

I am facing the same problem. My phone and the arduino won't connect. When i run the app from the WorkBench and enter the IP of the arduino (taken from the Serial Monitor as stated in the steps), as i press Connect the status is changed to "Connection Error".
Any suggestions for solving this ?

Thanks in advance :)


Return to “Questions and answers”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests